Kuchařské recepty pro každého

Chili con carne II

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého hovězího masa
400 g konzervovaných rajčat
400 g sterilovaných červených fazolí
1 lžíce oleje
1 velká cibule
1 čerstvá červená paprika
3 stroužky česneku
1 lžíce pálivého chili
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce drceného kmínu
1 kostka bujonu
půl lžíce majoránky
1 malý rajčatový protlak
sůl
pepř
1 lžíce cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji smažíme nasekanou cibuli asi 5 min, pak přisypeme rozmačkaný česnek a na kostky nakrájenou papriku, sladkou papriku, kmín a chili.
Za stálého míchání necháme vůně promísit, přidáme maso a vařečkou se snažíme ho rozdělit na co nejmenší kousky.
Opékáme tak dlouho, dokud není maso hrudkovaté a je stejnoměrně opečené.
Opékáme pozvolna, aby bylo křupavé a ne dušené.
Zvlášť si připravíme bujon, který rozpustíme ve 300 ml horké vody a přilijeme ho do pánve.
Přidáme rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř.
Nakonec přidáme protlak a vše důkladně promícháme.
Maso teď dusíme s omáčkou pod pokličkou asi 20 minut na velmi mírném ohni, občas promícháme a v případě potřeby podlejeme dvěma lžícemi vody.
Správné chilli by mělo být husté a šťavnaté.
Nakonec přidáme scezené fazole, pokrm přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme, vypneme oheň, ochutíme solí a pepřem a necháme 10 minut odstát.
Chili con carne II
Chili con carne II