Kuchařské recepty pro každého

Chalupnická rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kapří hlavy
jikry
mlíčí
ploutve
200 g kořenové zeleniny
60 g hladké mouky
60 g ztuženého tuku
2 stroužky česneku
mletý zázvor
zelená petrželka
2 osmažené žemle
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Části ryb vaříme s česnekem tak dlouho, až jdou kosti od masa.
Větší kosti vybereme, maso protlačíme cedníkem, zalijeme částí vývaru, přidáme hrubě nastrouhanou zeleninu, světlou jíšku připravenou z tuku a mouky a rozředěnou vodou, osolíme a zvolna vaříme.
Před koncem vaření přidáme jikry a mlíčí a už jen krátce povaříme.
Nakonec okořeníme zázvorem.
Chalupnická rybí polévka