Kuchařské recepty pro každého

Chalupnická polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
5 dkg petržele
2 cibule
1 dkg nudlí
máslo
hladká mouka
1 vejce
2,5 dl smetany
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na lžíci másla orestujeme nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme lžící hladké mouky a zasmažíme.
Zaprážku rozmícháme do 1,2 litru vroucí vody, přidáme tenké nudle a vaříme asi 10 minut.
Potom přidáme kořen petržele nastrouhaný na jemném struhadle a chvíli povaříme.
Nakonec přidáme kysanou smetanu, do které jsme rozšlehali vejce, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.
Před podáváním přidáme nasekanou petrželku.
Chalupnická polévka