Kuchařské recepty pro každého

Chalupářské karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hub
200 g vepřového mletého masa
2 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
kmín
kari
olej
tatarská omáčka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby nakrájíme, přidáme kmín a pepř a dusíme ve vlastní šťávě.
Potom přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, hladkou mouku, 1 vejce, špetku kari, osolíme a vmícháme měkké maso.
Pokud je směs tuhá, zředíme sodovkou, v opačném případě zahustíme moukou.
Ze směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji.
Chalupářské karbanátky podáváme s chlebem a tatarskou omáčkou.
Chalupářské karbanátky
Chalupářské karbanátky