Kuchařské recepty pro každého

Chalupářské filé

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
6 cibulí
1 kg plátků filé
2 dcl smetany
20 dkg tvrdého sýra
4 vejce
1 lžička soli
3 špetky pepře
4 lžíce oleje
2 lžičky másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vejce rozbijeme do misky, rozmícháme se smetanou a osolíme.
Na plech dáme olej, vrstvu brambor, přidáme máslo a osolíme, opepříme.
Pak přidáme cibuli, plátky osoleného filé, zase vrstvu cibule a brambor.
Opět osolíme, opepříme a směs dáme zapéct do trouby na 25 minut.
Poté zalijeme směs rozšlehanými vejci se smetanou.
Po dalších 15 minutách nasypeme na směs nastrouhaný sýr a necháme trochu zapéct.
Chalupářské filé
Chalupářské filé