Kuchařské recepty pro každého

Chalupářská zimní fazolačka

Potřebujeme tyto suroviny:
15 dkg uzeného bůčku
1 plechovka červených fazolí
1 cibule
15 dkg kyselého zelí
10 dkg pórku
4 dkg tuku
1 kostka masoxu
bílý jogurt
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl
špetka chilli
1 lžička červené papriky
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku.
Vmícháme mletou papriku, rozředíme 1 litrem vody a za stálého míchání vaříme 5 minut.
Přidáme nakrájený bůček, zelí, masox a kečup a povaříme.
Nakonec přidáme nakrájený pórek a fazole i s nálevem, podle potřeby dochutíme solí a chilli.
Při podávání dáme do porce polévky lžičku jogurtu.
Chalupářská zimní fazolačka