Kuchařské recepty pro každého

Česnekové uzly

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
0,5 l mléka
2 lžíce cukru
sůl
1 dcl oleje
na potření: 2 vejce + 5 stroužků česneku + 50 g másla
2 lžíce máku + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do trochy teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, olej, sůl, zbylé mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Z vykynutého těsta uděláme uzlíky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme směsí rozšlehaných vajec, prolisovaného česneku, rozpuštěného másla a máku s trochou soli.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 175°C dozlatova (20-30 minut).
Česnekové uzly
Česnekové uzly