• 1 kg hladké mouky
• 1 kostka droždí
• 0,5 l mléka
• 2 lžíce cukru
• sůl
• 1 dcl oleje
• na potření: 2 vejce + 5 stroužků česneku + 50 g másla
• 2 lžíce máku + sůl
Do trochy teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, olej, sůl, zbylé mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Z vykynutého těsta uděláme uzlíky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme směsí rozšlehaných vajec, prolisovaného česneku, rozpuštěného másla a máku s trochou soli.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 175°C dozlatova (20-30 minut).