Kuchařské recepty pro každého

Česnekové špagety s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g špaget
200 g uzeného masa
500 g čerstvého špenátu
200 ml smetany na šlehání
5 lžic oleje
2 až 3 stroužky česneku
2 feferonky
strouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špenát očistíme a krátce - 1 až 2 minuty - povaříme v osolené vodě.
Slijeme a necháme odkapat.
Uzené maso nakrájíme na asi centimetrové kostky.
Feferonky překrojíme, vybereme zrníčka a nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi na oleji opečeme z každé strany nakrájené uzené maso, pak jej vyndáme a dáme do pánve feferonky, česnek a teplotu snížíme na minimum.
Přidáme špenát a zahřejeme.
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme odapat a ještě horké promícháme se špenátem.
Ochutíme solí, pepře a muškátovým oříškem.
Vše promícháme, zalejeme smetanou a necháme několik minut odpočinout.
Podávame posypané nastrouhaným sýrem.
Česnekové špagety s uzeným masem
Česnekové špagety s uzeným masem