Kuchařské recepty pro každého

Česneková svíčková

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg svíčkové
1 palička česneku
1 lžíce olivového oleje
1/2 skleničky suchého červeného vína
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme z ní blány.
Maso ostrým nožem ponařezáváme a do naříznutí vkládáme polovičku oloupaného stroužku česneku.
Zbylý čenesk rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí pořádně natřeme svíčkovou, zabalíme ji do fólie a odložíme na noc do lednice.
Troubu rozehřejeme na 220°C, vložíme do ní maso na pekáči a jak se trochu opeče, tak ji stáhneme na 160°C.
Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo.
Můžeme teplé i studené.
Česneková svíčková
Česneková svíčková