Kuchařské recepty pro každého

Česneková jehněčí žebra

Potřebujeme tyto suroviny:
jehněčí žebra
brambory
3 rajčata
malé cibulky
česnek
olej
sůl
pepř
kari
plnotučná hořčice
černé olivy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř, promícháme.
Touto směsí potřeme žebra a necháme odležet nejlépe přes noc.
Pak je dáme na pekáč, potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a pečeme 2 hodin v troubě při 150°C.
Posledních 20 minut pečeme bez pokličky.
Mezitím uvaříme brambory v osolené vroucí vodě se solí a troškou kari.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami, na kolečka nakrájené olivy a trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí.
Dochutíme petrželkou.
Česneková jehněčí žebra
Česneková jehněčí žebra