Kuchařské recepty pro každého

Český salát

Potřebujeme tyto suroviny:
15 dkg telecí pečeně,10 dkg vepřové pečeně
5 dkg bílé fazolky
1 velké jablko
4 kyselé znojemské okurky dobře osušené
3 dkg cibule
0,5 dkg kaparů
půl kávové lžičky hořčice
2 až 3 lžíce vinného octa
mletý bílý pepř
majonéza
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kousek telecí a vepřové pečeně, bílou vařenou fazolku, menší kyselé loupané okurky a jablko, vše nakrájené na nudličky, promícháme se sekanou cibulkou, kapary, bílým pepřem a jemnou hořčicí.
Tuto směs zalijeme majonézou a necháme salát asi tři hodiny uležet.
Odleželý salát upravíme na skleněnou mísu, ozdobíme zelenou petrželkou, hlávkovým salátem, ředkvičkou, citronem a podáváme.
Český salát
Český salát