Kuchařské recepty pro každého

České buchty

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
25 g droždí
80 g práškového cukru
3 žloutky
špetka soli
80g másla
0,25 l mléka
máslo na potření.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek.
Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrajujeme čtverce.
Na každý čtverec dáme kousek libovolné náplně podle chuti a zabalíme podlouhlé buchtičky.
Klademe na vymaštěný plech, kde je necháme ještě chvíli kynout.
Pak je potřeme ze všech stran rozehřátým máslem a dáme péci do předehřáté trouby.
Upečené buchty necháme trochu prochladnout, pak je pocukrujeme a můžeme podávat.
České buchty
České buchty