Kuchařské recepty pro každého

Červená fazolová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g bílých fazolí
250 g anglické slaniny
4 párky
1 cibule
mrkev
petržel
celer
1 masox
1 konzerva rajčatového protlaku
sůl
pepř
půl lžičky sladké papriky
cukr
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody.
Druhý den k nim přidáme slaninu a 1 hodinu vaříme.
Pak přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru a vaříme 10 až 20 minut.
Pak přidáme párky a vaříme ještě 20 minut.
Slaninu a párky vyndáme, nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Červená fazolová polévka