Kuchařské recepty pro každého

Čertova kopýtka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g mléčné polevy
200 g hořké polevy
200 g nugátu
100 g másla
2 lžička perníkového koření
100 g celých lískových oříšků
100 g celých mandlí
60 g pistácií
1 lžíce nasekaných pistácií na posyp
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mandle uvaříme a oloupeme, oříšky mírně upečeme na plechu, aby se daly oloupat.
Nalámeme polevy a nugát, máslo nakrájíme na malé kostky a ve vodní lázni dobře promícháme.
Přidáme perníkové koření, nasekané oloupané mandle, pistácie a oříšky.
Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vylijeme na něj nugátovou směs, rovnoměrně rozetřeme a dáme alespoň na 4 hodiny na chladné místo (ne do ledničky!).
Nugát po ztuhnutí nakrájíme na kostky a posypeme nasekanými pistáciemi.
Čertova kopýtka
Čertova kopýtka