Kuchařské recepty pro každého

Černá řecká omáčka (mikonos)

Potřebujeme tyto suroviny:
250 ml mléka
1 hrnek mletých oříšků
3 plátky bílého toastového chleba
1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků
1 česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
půl hrnku nasekané bazalky
půl hrnku nasekaného pórku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobený toastový chléb namočíme do mléka.
Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, pak přidáme rozmíchaný chléb s mlékem, oříšky, bazalku, pórek, sůl a pepř a povaříme do zhoustnutí (asi pět minut).
Nakonec přidáme celé pistáciové oříšky.
Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji olivovým olejem.
Ještě teplou omáčku podáváme k masům a rybám.
Černá řecká omáčka (mikonos)
Černá řecká omáčka (mikonos)