Kuchařské recepty pro každého

Celerová polévka se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g celeru
50 g petržele
50 g mrkve
1 l vývaru
40 g krupice
2 žloutky
40 g másla
60 g eidamu
300 ml mléka
sůl
muškátový oříšek
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, dáme do vroucího vývaru a povaříme asi 10 minut.
Pak přidáme za stálého míchání krupici a vaříme dalších 5 minut.
Změklé máslo rozetřeme se strouhaným eidamem, přidáme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, nasekanou petrželku a mléko, vmícháme do polévky a krátce prohřejeme.
Nakonec dochutíme solí.
Celerová polévka se sýrem