Kuchařské recepty pro každého

Celero-bramborová kaše

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
1 větší celer (cca 400 g)
150 ml smetany na vaření
80 g másla
sůl
mletý černý pepř
špetka mletého muškátového oříšku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky a dáme je vařit do osolené vody.
Po 5 minutách varu k nim přidáme oloupaný a na kousky nakrájený celer a vaříme velmi doměkka.
Pak slijeme, rozšťoucháme, přidáme máslo a smetanu a rozmixujeme dohladka.
Kaši dochutíme solí, pepřem a troškou mletého muškátového oříšku.
Celero-bramborová kaše se hodí k masům nebo teplé zelenině.
Celero-bramborová kaše
Celero-bramborová kaše