Kuchařské recepty pro každého

Caponata

Potřebujeme tyto suroviny:
3 střední lilky
1 cibule
půlka řapíkatého celeru
400 g rajčat
100 g zelených olivek bez pecek
2-3 lžičky kaparů
50 g vyloupaných ořechů
100 ml olivového oleje
vinný ocet
sůl
pepř
špetka cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lilky nakrájíme na kostičky cca 2cm veliké, solíme a odložíme na půl hodiny.
Cibuli nakrájíme, osmažíme a vložíme do hrnce ve které budeme chytat caponatu.
Na pánvi doplníme olej, na něm osmahneme lilek, pak jej přendáme do hrnce.
Podobně postupujeme s nakrájeným celerem a zbavenými pecek a nakrájenými rajčaty, které smažíme 10-15 minut.
Potom všechnu zeleninu vloženou do hrnce jemně promícháme a pár minut společně osmahneme.
Přidáme olivky, vyloupané ořechy, dochutíme octem, osolíme, opepříme, trochu osladíme, promícháme, posypeme kapary a dáme vychladit.
Caponata
Caponata