• 3 střední lilky
• 1 cibule
• půlka řapíkatého celeru
• 400 g rajčat
• 100 g zelených olivek bez pecek
• 2-3 lžičky kaparů
• 50 g vyloupaných ořechů
• 100 ml olivového oleje
• vinný ocet
• sůl
• pepř
• špetka cukru
Lilky nakrájíme na kostičky cca 2cm veliké, solíme a odložíme na půl hodiny.
Cibuli nakrájíme, osmažíme a vložíme do hrnce ve které budeme chytat caponatu.
Na pánvi doplníme olej, na něm osmahneme lilek, pak jej přendáme do hrnce.
Podobně postupujeme s nakrájeným celerem a zbavenými pecek a nakrájenými rajčaty, které smažíme 10-15 minut.
Potom všechnu zeleninu vloženou do hrnce jemně promícháme a pár minut společně osmahneme.
Přidáme olivky, vyloupané ořechy, dochutíme octem, osolíme, opepříme, trochu osladíme, promícháme, posypeme kapary a dáme vychladit.