Kuchařské recepty pro každého

Candát s jemnou petrželkovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce candáta
půl svazku petrželky
2 lžíce oleje
4 žloutky
1 lžíce másla
citrónová šťáva
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka.
Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou.
Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí.
Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky.
Candát s jemnou petrželkovou omáčkou
Candát s jemnou petrželkovou omáčkou