Kuchařské recepty pro každého

Caldo verde

Potřebujeme tyto suroviny:
220 g natrhaných listů kapusty
450 g brambor
1 malá klobása (chorizo)
slepičí vývar
3 stroužky česneku
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupeme brambory a cibuli nakrájíme.
Rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm dozlatova osmahneme cibuli, přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli osmahneme, pak přilijeme vývar s česnekem a vaříme.
Až se brambory začnou rozpadat, rozmixujeme.
Listy kapusty omyjeme, nasekáme na proužky a spolu s klobásou chorizo nakrájenou na kolečka přidáme k polévce.
Polévku přivedeme k varu, přidáme druhou polovinu olivového oleje a vaříme, dokud kapusta nezměkne.
Nakonec osolíme a případně dochutíme octem.
Caldo verde