Kuchařské recepty pro každého

Bylinkový řízek v česnekovém oleji

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky kuřecích prsou
8 stroužků česneku
1-2 vejce
250 ml smetany
strouhanka
olej
mléko
sůl
pepř
máslo
bylinky (například pažitka + petrželka + majoránka + libeček + rozmarýn)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Vejce rozšleháme se smetanou, podle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky, vložíme do nasekaných bylinek smíchaných se strouhankou (strouhanku řádně přimáčkneme na maso) a smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji (ten připravíme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané a rozdrcené stroužky česneku, osmahneme do zlatavé barvy a vyndáme je).
Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla a ihned podáváme.
Bylinkový řízek v česnekovém oleji podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Bylinkový řízek v česnekovém oleji
Bylinkový řízek v česnekovém oleji