Kuchařské recepty pro každého

Buřt guláš s jidášovým uchem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
3 špekáčky
50 g Jidášova ucha (sušené)
zelená nať z jarní cibulky
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sádlo
sůl
pepř
červená mletá sladká paprika
červená mletá pálivá paprika
hladká mouka
1,5-2 l vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Špekáčky pokrájíme na malé kousky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme sladkou i pálivou papriku a zamícháme.
Do tohoto základu přidáme pokrájené špekáčky a brambory a zprudka orestujeme.
Pak zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka.
Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené Jidášovo ucho a ještě chvíli dusíme.
Nakonec dochutíme solí a pepřem, vmícháme záklechtku z mouky a vody a ještě krátce povaříme.
Buřt guláš s jidášovým uchem
Buřt guláš s jidášovým uchem