Kuchařské recepty pro každého

Burgundská vepřová kýta

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg libové vepřové kýty
2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 dcl červeného vína
půlka mrkve
půlka celeru
2 lžíce kečupu
2 dkg hladké mouky
2 dkg sádla
půl lžičky cukru
půl lžičky octa
sůl
celý pepř
celé nové koření
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájenou zeleninu osmahneme na oleji, přídáme cibuli, cukr, pak přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a pečeme.
Po chvilce přidáme kečup, víno, citrón, koření a ocet a upečeme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a povaříme 20 minut.
Pak necháme vychladnout, odstraníme koření a sťávu rozmixujeme nebo prolisujeme.
Burgundská vepřová kýta
Burgundská vepřová kýta