Kuchařské recepty pro každého

Burgundská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g měkkého salámu
2 mrkve
1 menší celer
1 kedlubna
2 brambory
1 menší cibule
2 stroužky česneku
5 g másla
mletý pepř
sůl
petrželka a červený pepř na ozdobu
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle.
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme ozdobným nožem na pravidelné hranolky.
Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Připravenou zeleninu přidáme k cibuli a necháme ji dusit.
Pak zalijeme 1,5 litrem vlažného vývaru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
Oloupeme mladou kedlubnu, brambory, které také nakrájíme na hranolky, vložíme je do polévky a vaříme doměkka.
Před koncem varu do polévky vložíme na kostičky nakrájený salám.
Porce burgundské polévky ozdobíme čerstvou petrželkou a červeným pepřem.
Burgundská polévka