• 100 g měkkého salámu
• 2 mrkve
• 1 menší celer
• 1 kedlubna
• 2 brambory
• 1 menší cibule
• 2 stroužky česneku
• 5 g másla
• mletý pepř
• sůl
• petrželka a červený pepř na ozdobu
• vývar
Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle.
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme ozdobným nožem na pravidelné hranolky.
Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Připravenou zeleninu přidáme k cibuli a necháme ji dusit.
Pak zalijeme 1,5 litrem vlažného vývaru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
Oloupeme mladou kedlubnu, brambory, které také nakrájíme na hranolky, vložíme je do polévky a vaříme doměkka.
Před koncem varu do polévky vložíme na kostičky nakrájený salám.
Porce burgundské polévky ozdobíme čerstvou petrželkou a červeným pepřem.