Kuchařské recepty pro každého

Bulharský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g skopového masa
400 g brambor
1 cibule
3 malé mrkve
sůl
pepř
mletý zázvor
mletá červená paprika
bobkový list
40 g sádla
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, posypeme pepřem, mletým zázvorem a solí a necháme 2 hodiny odležet.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso, prudce opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a bobkový list a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a dusíme do měkka.
Nakonec guláš zahustíme moukou a ještě povaříme.
Bulharský guláš
Bulharský guláš