Kuchařské recepty pro každého

Bulharská beraní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g beraního masa s kostí
1 lžíce oleje
1 cibule
150 g zeleniny (petržel + mrkev + celer + kedluben)
2 rajčata
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce nasekaných sterilizovaných kapií
1 lžička mleté červené papriky
100 g brambor
ocet
1 bobkový list
mletý černý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso s kostí nasekáme na menší kousky, vložíme do 1,5 litru studené osolené vody a uvedeme do varu.
Až se polévka začne vařit, na malém ohni pomalu vaříme do měkka.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na malé kostky nakrájenou zeleninu, přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a krátco osmahneme.
Potom přidáme oloupaná rajčata zbavená jádrovníků a nakrájíme na proužky.
Zalejeme vodou, přidáme nakrájené brambory, bobkový list a vaříme do měkka.
Zalejeme procezeným vývarem, přidáme uvarené maso a krátce povaříme.
Nakonec přimícháme sterilizovaný hrášek a nasekané kapie.
Okořeníme pepřem a dochutíme octem.
Bulharská beraní polévka