bulharska-berani-polevka
Bulharská beraní polévka

Bulharská beraní polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 250 g beraního masa s kostí
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 150 g zeleniny (petržel + mrkev + celer + kedluben)
• 2 rajčata
• 2 lžíce rajského protlaku
• 2 lžíce nasekaných sterilizovaných kapií
• 1 lžička mleté červené papriky
• 100 g brambor
• ocet
• 1 bobkový list
• mletý černý pepř
• sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso s kostí nasekáme na menší kousky, vložíme do 1,5 litru studené osolené vody a uvedeme do varu.
Až se polévka začne vařit, na malém ohni pomalu vaříme do měkka.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na malé kostky nakrájenou zeleninu, přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a krátco osmahneme.
Potom přidáme oloupaná rajčata zbavená jádrovníků a nakrájíme na proužky.
Zalejeme vodou, přidáme nakrájené brambory, bobkový list a vaříme do měkka.
Zalejeme procezeným vývarem, přidáme uvarené maso a krátce povaříme.
Nakonec přimícháme sterilizovaný hrášek a nasekané kapie.
Okořeníme pepřem a dochutíme octem.
zpět na seznam receptů