Kuchařské recepty pro každého

Budapešťská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g salámu
1 cibule
1 stroužek česneku
40 g másla
sůl
sladká paprika
2 lžíce rajčatového protlaku
1,25 l vývaru
3 lžíce husté smetany
2 lžíce strouhaného sýra
2 lžíce pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, na nudličky nakrájený salám a osmahneme.
Pak přidáme papriku, zalijeme vývarem a povaříme.
Do provařené polévky přidáme rajčatový protlak a nakonec zjemníme smetanou.
Při podávání dáme do talíře nakrájenou pažitku, na kostičky nakrájený osmahnutý chléb, přelijeme polévkou a posypeme strouhaným sýrem.
Budapešťská polévka