Kuchařské recepty pro každého

Bůčkový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřového bůčku s kostí
150 ml kysané smetany
víno
300 g fazololové lusky
3 cibule
2 lžíce mouky
150 g sádla
mletá červená paprika
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle.
Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu.
Maso znovu podlijeme.
Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké maso i fazolky.
Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku.
Podle potřeby dochutíme octem.
Bůčkový guláš