Kuchařské recepty pro každého

Brněnský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové kýty
sůl
hladká mouka
mléko
vejce
strouhanka
150 g sádla
na náplň: 20 g másla + 120 g šunky + 50 g sterilovaného hrášku + 2 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejprve připravíme náplň: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šunku a necháme prohřát.
Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout.
Tím je náplň hotová.
Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které opatrně naklepeme, osolíme, a naplníme.
Po naplnění přeložíme jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, obalíme a zvolna smažíme na sádle.
Podáváme s bramborovou kaší.
Brněnský řízek
Brněnský řízek