Kuchařské recepty pro každého

Brněnská houbová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
houby
sádlo
1 cibule
mletá paprika
sůl
pepř
mrkev
petržel
celer
hladká mouka
sladká smetana
vývar
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném sádle zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku, houby nakrájené na plátky a dochutíme solí a pepřem.
Celé dusíme asi 10 minut, potom přidáme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme až je zelenina měkká.
Ke konci přidáme noky (rozmícháme vejce, 2 lžíce hrubé mouky a sůl), a uvaříme do měkka.
Ve sladké smetaně rozmícháme hladkou mouku (asi 2 lžíce) a tuto směs nalijeme do polévky.
Přidáme petrželku a případně dochutíme podle chuti.
Brněnská houbová polévka