Kuchařské recepty pro každého

Brazilská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hovězího masa
300 g vykostěného kuřecího masa
2 lžíce oleje
1 cibule
petržel
3 stroužky česneku
3 rajčata
5 lžic sterilovaného hrášku
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme.
Potom k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky petržel a prolisovaný česnek.
Směs masa a zeleniny mícháme, až cibule začne růžovět.
Potom přidáme na dílky nakrájená rajčata a chvíli je dusíme.
Polévku zalijeme vodou a osolíme a vaříme, až maso změkne.
Potom maso vyjmeme, vývar na něj přecedíme, doplníme hráškem, povaříme nakonec podle chuti dochutíme.
Brazilská polévka
Brazilská polévka