Kuchařské recepty pro každého

Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g hladké mouky
250 g margarínu
2 žloutky
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce cukru krystal
1/4 lžičky soli
na náplň: 100 g mletých vlašských ořechů + 70 g krystalového cukru + troška vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm.
Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu náplně (náplň připravíme tak, že do malého hrnce dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy).
Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky, potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem (aby byly pěkné a zlatavé) a upečeme na vymazaném plechu v rozehřáté troubě (asi 10 minut).
Hotové rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat.
Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta
Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta