bratislavska-fazolacka
Bratislavská fazolačka

Bratislavská fazolačka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 4 větší brambory
• 1 plechovka sterilovaných fazolí v nálevu
• 250 ml zakysané smetany
• 1 cibule
• 100 g uzeniny
• mletá paprika
• bobkový list
• 3 lžíce oleje
• instantní jíška
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji.
Pak přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a lžíci mleté papriky.
Vše společně orestujeme, podlijeme vodou a několik minut přikryté podusíme.
Dále přidáme okapané fazole a vodu podle potřebného množství polévky a asi 15 minut vaříme.
Nakonec vmícháme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.
zpět na seznam receptů