Kuchařské recepty pro každého

Bratislavská fazolačka

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší brambory
1 plechovka sterilovaných fazolí v nálevu
250 ml zakysané smetany
1 cibule
100 g uzeniny
mletá paprika
bobkový list
3 lžíce oleje
instantní jíška
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji.
Pak přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a lžíci mleté papriky.
Vše společně orestujeme, podlijeme vodou a několik minut přikryté podusíme.
Dále přidáme okapané fazole a vodu podle potřebného množství polévky a asi 15 minut vaříme.
Nakonec vmícháme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.
Bratislavská fazolačka