Kuchařské recepty pro každého

Brambory zapečené se slaninou a sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
8 větších kusů brambor
2 střední cibule
250 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
50 g petrželové nati
300 g ementálu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané brambory seřízneme tak, aby stály.
Vydlabeme brambory, aby stěny zůstaly zhruba půl centimetru silné.
Vydlabanou dužinu uvaříme a pak rozšťoucháme se sekanou petrželkou, solí a drceným pepřem.
Slaninu, česnek, cibuli, cuketu a rajčata nakrájíme na menší kousky ochutíme tymiánem a opečeme na pánvi dozlatova.
Tuto zeleninu ještě přimícháme do rozšťouchaných brambor.
Takto připravenou nádivku plníme do vydlabaných brambor.
Zapékáme v troubě při 200 °C až jsou brambory měkké.
Na závěr položíme na každou porci plátek ementálu a ještě zapečeme aby se sýr roztekl.
Brambory zapečené se slaninou a sýrem
Brambory zapečené se slaninou a sýrem