Kuchařské recepty pro každého

Brambory zapečené s masem a bílým zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
500 g mletého masa
cibule
česnek
1 lžíce oleje
půl lžičky oregana
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového protlaku
1 konzerva krájených rajčat
1 malá hlávka bílého zelí
150 g kysané smetany
100 ml sladké smetany
150 g strouhaného sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme.
Přidáme mleté maso a opečeme.
Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme.
Bílé zelí očistíme, omyjeme, najemno nakrouháme, povaříme několik minut v osolené vodě, pak prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Kyselou a sladkou smetanu smícháme.
Zelí naplníme do vymazané zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor.
Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.
Ozdobíme petrželkou.
Brambory zapečené s masem a bílým zelím
Brambory zapečené s masem a bílým zelím