Kuchařské recepty pro každého

Brambory ve slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
12 brambor
175 g sýra Gouda
12 plátků slaniny
kousek másla
sůl
kmín
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem doměkka, pak je slijeme, oloupeme a necháme vychladnout.
Vychladlé brambory rozkrojíme napříč a vnitřek lehce vydlabeme.
Pažitku nakrájíme nadrobno, smícháme s jemně nastrouhaným sýrem a touto směsí naplníme brambory.
Obě poloviny brambor spojíme, omotáme slaninou a dáme na plech.
Na každou bramboru dáme kousek másla, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220°C (asi 15 minut).
Při podávání porce brambor ve slanině posypeme čerstvou pažitkou.
Brambory ve slanině
Brambory ve slanině