Kuchařské recepty pro každého

Brambory plněné mletým hovězím

Potřebujeme tyto suroviny:
10 velkých brambor
500 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
500 ml vývaru
125 ml rajského protlaku
nasekaná zelená petrželka
400 gramů hovězího masa
1 cibule
1 lžíce sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut.
Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká.
Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou.
Dochutíme solí a pepřem.
Brambory naplníme a uložíme v pekáčku.
Připravíme si rajčatovou omáčku.
Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli.
Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce.
Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.
Brambory plněné mletým hovězím
Brambory plněné mletým hovězím