Kuchařské recepty pro každého

Bramborový závin s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
200 g uzeného masa
200 g mouky
2 vejce
20 g másla
20 g strouhanky
sůl
kousek másla na ubrousek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme.
Mouku prosejeme, přidáme brambory, sůl a vejce a vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme na obdélník silný asi 8 mm, posypeme strouhankou a mletým uzeným masem, zatočíme a zabalíme ho do mokrého máslem natřeného ubrousku, zavážeme a dáme na 45 minut vařit.
Pak závin pokrájíme.
Bramborový závin s uzeným masem podáváme s kyselým zelím.
Bramborový závin s uzeným masem
Bramborový závin s uzeným masem