Kuchařské recepty pro každého

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
2 vejce
4 jarní cibulky
svazek ředkviček
100 g sójových klíčků
5 lžic vývaru z kuřete
3 lžíce vinného octa
sůl
pepř
2 lžíce bílého jogurtu
6 lžic majolky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Vejce uvaříme natvrdo oloupeme a nasekáme.
Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme.
Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami a přidáme sójové klíčky.
Vývar smícháme s octem a okořeníme a tímto dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet.
Podáváme s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.
Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Bramborový salát s vejci a ředkvičkami