Kuchařské recepty pro každého

Bramborový guláš s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g mletého vepřového masa
2 cibule
0,5 kg brambor
česnek
sůl
pepř
mletá červená paprika
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava, přisypeme červenou papriku a mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme lisovaný česnek, na prudko osmažíme a při tomto oddělujeme maso od sebe tak, aby vznikla kaše.
Pak zalijeme asi půllitrem vody a 20 minut dusíme.
Brambory nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému masu, přidáme trochu majoránky a vaříme do změknutí brambor.
Nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Bramborový guláš s mletým masem
Bramborový guláš s mletým masem