Kuchařské recepty pro každého

Bramborový guláš s klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g oloupaných brambor
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
100 g klobásy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička polévkového koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme ji do varu.
Přidáme brambory nakrájené na kostky, sůl a dusíme pod poklicí, až jsou brambory poloměkké.
Zahustíme je světlou jíškou z oleje a mouky, dobře ji rozmícháme, přidáme na plátky nakrájené houby a klobásu, rajčatový protlak, česnek, kořenící směs a dusíme, až brambory změknou.
Nakonec vmícháme majoránku, prohřejeme a při podávání posypeme porce paprikou nakrájenou na nudličky a čerstvě mletým pepřem.
Bramborový guláš s klobásou
Bramborový guláš s klobásou