Kuchařské recepty pro každého

Bramborové stromečky

Potřebujeme tyto suroviny:
125 g brambor vařených ve slupce
125 g ztuženého tuku
125 g hladké mouky
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce vanilinového cukru
hladká mouka na vál
malinová zavařenina na slepování
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný změklý tuk, prosátou mouku a připravíme hladké těsto.
Těsto pak rozválíme na tenký plát, vykrájíme stromečky, ty rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 10 až 12 minut při 190°C.
V misce smícháme moučkový a vanilinový cukr.
Vychladlé stromečky potřeme zavařeninou a spojíme je k soubě.
Nakonec obalíme v cukru.
Bramborové stromečky
Bramborové stromečky