Kuchařské recepty pro každého

Bramborové šišky se strouhankou II

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
1 vejce
300 g hrubé mouky
150 g strouhanky
100 g moučkového cukru
100 g másla, sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme tužší těsto.
Připravené těsto rozválímé na silný plát, který rozdělíme na pásy široké asi 3 cm, nakrájíme na malé tyčinky a z nich vyválíme šišky.
Šišky uvaříme v osolené vodě, pomocí síta je vyjmeme a necháme okapat.
Porce šišek posypeme nasucho opraženou strouhankou a cukrem a přelejeme rozpuštěným máslem.
Bramborové šišky se strouhankou II
Bramborové šišky se strouhankou II