Kuchařské recepty pro každého

Bramborové šišky s mákem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
1 vejce
300 g hrubé mouky
150 g máku
100 g moučkového cukru
100 g másla, sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme tužší těsto.
Připravené těsto rozválímé na silný plát, který rozdělíme na pásy široké asi 3 cm, nakrájíme na malé tyčinky a z nich vyválíme šišky.
Šišky uvaříme v osolené vodě, pomocí síta je vyjmeme a necháme okapat.
Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem, posypeme tím porce šišek a přelejeme rozpuštěným máslem.
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem