Kuchařské recepty pro každého

Bramborové omelety s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 gramů brambor
200 gramů uzeného masa
100 gramů cibule
4 vejce
40 gramů oleje
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme zchladlé nakrájíme na plátky.
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, vložíme do pánve se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá.
Přidáme plátky brambor, uzené maso, osolíme, opepříme, dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly.
Každý díl brambor s masem v pánvi opečeme, zalijeme rozšlehaným, osoleným vejcem a necháme ztuhnout.
Omelety podáváme obkládané čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Bramborové omelety s uzeným masem
Bramborové omelety s uzeným masem