Kuchařské recepty pro každého

Bramborové noky s cibulí a slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
250 g hrubé mouky
150 g hrubé krupice
250 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 vejce
1 žloutek
sůl
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce.
Ještě teplé je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hrubou krupici a mouku, promícháme a necháme vychladnout.
Mezitím ve větším kastrolu na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.
Do rozpracovaného těsta pak přidáme vejce se žloutkem, sůl, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme válečky o průměru asi 1,5 cm, z nich pak krájíme špalíčky dlouhé asi 2 cm a vkládáme je do vařící osolené vody.
Opatrně je vařečkou promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, přivedeme k varu a vaříme asi 2-3 minuty, než vyplavou napovrch.
Bramborové noky s cibulí a slaninou
Bramborové noky s cibulí a slaninou