Kuchařské recepty pro každého

Bramborové krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
2 žloutky
2 lžíce másla
½ šálku strouhanky
špetka muškátového květu
sůl. Na obalení: 2 vejce
šálek prosáté strouhanky
tuk na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory umyjeme, uvaříme doměkka, ocedíme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout.
Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, koření, osolíme a směs dobře promícháme.
Z bramborového těsta formujeme krokety (válečky) asi 2 cm silné a 7 cm dlouhé, obalujeme je v ušlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je asi 10 minut smažíme dozlatova.
Bramborové krokety
Bramborové krokety