Kuchařské recepty pro každého

Bramborové knedlíky s třešněmi

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
400 g třešní
120 g pšeničné mouky
50 g krupice
2 vejce
2 vanilkové lusky
4 lžíce citrónové šťávy
40 ml třešňovice
1 lžíce margarínu
sůl
1 lžíce skořice
80 g cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Třešně vypeckujeme.
Vanilkové lusky rozřízneme, vyškrabeme dřeň a smícháme s citrónovou šťávou a třešňovicí.
Vložíme třešně a necháme asi 10 minut rozležet.
Brambory vaříme asi 30 minut a pak slijeme, oloupeme, prolisujeme a prohněteme s margarínem, krupicí, moukou, vejci a solí.
Těsto zformujeme na pomoučněné ploše do válečku a rozkrájíme je na 8 silných plátků.
Třešně na ně rozdělíme.
Těsto zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut pod bodem varu.
Vyjmeme a necháme okapat.
Před podáváním bramborové knedlíky s třešněmi posypeme cukrem a skořicí.
Bramborové knedlíky s třešněmi
Bramborové knedlíky s třešněmi