Kuchařské recepty pro každého

Bramborové knedlíky plněné špenátem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 zmrazený špenát
20g tuku
olej
lžička hladké mouky
1 malá cibule
bramborové těsto: 800g vařených brambor
240g hrubé mouky
1 vejce
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci na mírném plameni rozmrazíme špenát a přivedeme ho k varu.
Mezitím uděláme cibulovou jíšku: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno a osmahneme ji na tuku.
K osmahlé cibuli vmícháme mouku - musí vzniknout kaše, podle potřeby tedy ještě přidáme tuk.
Tuto jíšku vmícháme do špenátu, krátce povaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
Do částečně vychladlého špenátu přidáme prolisovaný česnek a necháme úplně vychladnout.
Než špenát vychladne, připravíme si těsto: Vařené brambory umeleme, přidáme k nim vejce a mouku a sůl a vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme na plát tlustý asi 5 mm, nožem nakrájíme čtverce o straně 7-8 cm, ty pak plníme špenátem, těsto sbalíme do koule a dáme vařit asi na 10 minut.
Bramborové knedlíky plněné špenátem
Bramborové knedlíky plněné špenátem