Kuchařské recepty pro každého

Bramborové knedlíky plněné pečeným husím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g pečeného vykostěného husího masa
400 g brambor
200 g hrubé mouky
1 lžička soli
1 lžíce krupice
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
1 cibule
200 g kysaného zelí
1 lžička kmínu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Druhý den je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, sůl, krupici, vejce rozšlehané v mléce a rozpuštěné máslo.
Na pomoučeném vále vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce.
Do každého čtverce zabalíme kousek pečeného vykostěného nakrájeného husího masa, zformujeme do tvaru koule a uvaříme v osolené vodě.
Podáváme nejlépe s dušeným zelím a osmahnutou cibulkou.
Bramborové knedlíky plněné pečeným husím masem
Bramborové knedlíky plněné pečeným husím masem